Today.ua

Українців чекає новий курс долара: скільки коштуватиме валюта у банках наступного тижня

Курс долара в Україні в період з 27 березня по 2 квітня практично не відрізнятиметься від того курсу, який був протягом поточного тижня. Готівковий долар у середньому коштуватиме 37,8-38,8 грн/долар, тоді як євро може зрости до 41 грн/євро. Такий прогноз озвучив директор департаменту казначейства Акціонерного товариства "КОМІНБАНК" Герман Марченко.

На вихідних курс долара у купівлі коштує 38,1 грн/долар, а продають банки валюту в середньому по 38,6 грн/долар.

За словами експерта, на сьогоднішній день банки не мають підстав для кардинальної зміни курсу. Перегляд офіційного курсу валют також є малоймовірним.

Основними факторами, які зміцнюють гривню в останній місяць, є продовження на 4 місяці дії "зернової угоди", стабільна інфляція, отримання траншів міжнародної допомоги від МВФ.

Ажіотажного попиту на іноземну валюту в Україні також немає, що стримує курс. Хоча аналітики вважають, що зміцнення гривні – це, скоріше, сезонний фактор, і незабаром курс долара знову почне зростати.

Вже у квітні деякі експерти не виключають стрибка курсу і того, що долар може повернутись до позначки 39 гривень і вище.

На думку Германа Марченка, головним "маркером" подальшої стабільності курсу можна вважати політику НБУ за офіційним курсом валют. У квітні стабільність курсу, на його думку, має залишатися.

Раніше повідомлялося, за яких умов у Нацбанку можуть скасувати фіксований курс долара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ