Ціни на м'ясо в Україні наприкінці січня почали опускатися. Пов'язано це із завершенням новорічних свят. Крім того, за статистикою, українці почали їсти менше м'яса. За річної норми 90 кг на людину українець з'їдає лише близько 64 кг м'яса. А все через економію.
Економічний експерт Олег Пензін розповів, що українці під час війни справді економлять на продуктах, зокрема купують менше м'яса. Тоді як овочів у їхньому раціоні стає більше, у зв'язку з чим ціни на останні стрімко зростають.
За його словами, і до повномасштабної війни українці споживали менше м'яса, ніж інші європейці (близько 67-68 кг на особу на рік). Проте останній рік ситуація погіршилася, бо реальні доходи населення скоротилися приблизно чверть.
Щодо видів м'яса, то 55-56% м'ясного раціону українця складає курятина, адже вона найдешевша. А от споживання яловичини не перевищує 18%, при тому, що в Європі цей показник – близько 50%.
Станом на 24 січня свиняча грудинка в середньому коштує 176,01 грн/кг. Лопатка коштуватиме 165,25 грн/кг. Ребра можна придбати в середньому за 167,21 грн/кг. Кілограм курячих стегенець у середньому коштує 100 грн, курячого філе – 135,27 грн/кг, стегна – 119,13 грн за кг. У свою чергу, кілограм яловичини обійдеться в середньому 240 грн, а яловичі ребра - 139 грн/кг.
Раніше повідомлялося, що в українських супермаркетах подешевшали гречка, рис та цукор.