Today.ua

Українці можуть отримати фінансову допомогу від американської організації HIAS: як подати заявку на виплати

Американська організація HIAS виплачує українцям, які постраждали від військових дій у Броварах, Бучі, Ірпені та інших населених пунктах Київської області, а також Харківської області, по 6600 грн на кожного члена сім'ї. Громадяни можуть отримати допомогу через благодійний фонд "Право на захист".

Хто і як може подати заявку на допомогу від HIAS

Право на отримання благодійної допомоги мають такі категорії громадян:

Звернутися за грошовою допомогою до благодійного фонду "Право на захист" можуть усі перелічені категорії осіб, однак немає гарантії, що всі отримають по 6600 грн. Перевага надається сім'ям переселенців, які стали на облік протягом останнього місяця, навіть якщо вони не мають перерахованих вище підстав для отримання допомоги.

Українці, котрі раніше отримували допомогу від інших благодійних організацій, не зможуть більше претендувати на виплати від інших фондів.

Подати заявку на отримання 6600 грн можуть мешканці Київської області за адресою м. Бровари, вул. Незалежності 5 (вхід із двору). Графік роботи: будні, з 9:00 до 18:00.

Також у Київській області працюють виїзні мобільні бригади. Розклад їх роботи оновлюється в телеграм-каналі: https://t.me/hias_help

У Харківській області адреси та розклад роботи мобільних груп можна відслідковувати в Telegram-каналі.

Раніше повідомлялося, як українцям подати заявку на виплати 2200 грн від ООН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ