Today.ua

Українці можуть мати заробіток на каштанах: де і за скільки приймають

В Україні громадяни мають змогу підробити в осінній період. Для цього достатньо здати зібрані каштани за гроші, але потрібно знати, де їх приймають.

Про це повідомило видання "Екополітика".

Слід зазначити, що збирати кінські каштани зараз може бути доволі вигідно, адже їхня закупівельна вартість нині вища за вартість металобрухту. Так, рекордна ціна зібраних каштанів нещодавно була зафіксована в Полтаві. Там містянам запропонували здавати цю сировину за ціною 5,5 грн/кг.

В подальшому ці каштани будуть використовувати в якості сировини для виготовлення ряду лікарських засобів. Також перероблені каштани додають до деяких харчових добавок, повідомляє координатор громадської організації “Батарейки, здавайтеся” Сергій Антоненко у Facebook з посиланням на “Медіа "Фундамент".

При цьому він підкреслює, що збирання каштанів допомагає містам позбавитись від органічних відходів, а люди при цьому можуть трішки підзаробити. Адже, як зазанчив Антоненко, вперше закупівельна вартість кінського каштану перевищила вартість металобрухту.

Зокрема, у Полтаві приймальний пункт, де можна продати зібрані плоди, знаходиться за адресою: вулиця Серьогіна, 7. Також там приймають і деяку іншу вторинну сировину. Зокрема, йдеться про пластик, скло та макулатуру.

Нагадаємо, в Україні змінять правила прийому на роботу для дітей. Підлітків із 14 років прийматимуть без згоди дорослих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ