Today.ua

Українським переселенцям роздають криптовалюту від ООН: як отримати допомогу

Програма ООН по підтримці українських переселенців за допомогою криптовалюти ще не запустилася в повному обсязі, але виплати вже отримали близько 100 осіб. За умовами програми, українці можуть отримати USDC – монети, прив'язані до долара США, у мережі Stellar.

Пілотний проект управління Верховного комісаріату ООН у справах біженців (УВКБ ООН) спільно з некомерційною організацією Stellar Development Foundation (SDF) було запущено наприкінці 2022 року у Києві, Львові та Вінниці.

На початок квітня програму планували розширити до 5000 учасників. В ООН не називають точну суму, яку вже вдалося розподілити в рамках програми, та яку планується ще витратити.

Одержувачі криптовалюти зможуть зберігати USDC у цифровому гаманці на телефонах та конвертувати цифрові долари у реальну валюту практично у будь-якій точці світу через сервіс MoneyGram. Засновники програми хочуть таким чином фінансово допомогти біженцям, які не мають банківських рахунків або тимчасово не мають доступу до своїх коштів.

Щоб взяти участь у програмі, необхідно завантажити на смартфон криптогаманець Vibrant та звернутися за допомогою.

Нагадаємо, 16 березня президент Володимир Зеленський підписав закон про віртуальні активи, який дозволить легалізувати криптосектор в Україні.

В УВКБ ООН вважають, що Україна може стати ідеальним полігоном для експериментальних фінансових послуг із криптовалютами, оскільки ми займаємо лідируючі місця у співвідношенні власників криптовалют до загального населення.

Раніше повідомлялося, що тисячі українців не отримають щорічної фінансової допомоги у травні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ