Today.ua

Українським пенсіонерам урізають пенсії та позбавляють їх пільг

Деяким категоріям пенсіонерів, які мають право розраховувати на пільги від держави на оплату комуналки, скасовують виплати без зазначення причини. Йдеться про пенсіонерів-учасників Другої світової війни, розмір сукупного доходу сім’ї яких з розрахунку на одну особу за попередні шість місяців перевищує 3180 грн на місяць.

З подібною ситуація стикнулася бабуся журналіста Михайла Глуховського, який описав ситуацію на своїй сторінці у Facebook, звернувшись за поясненнями до Управління праці та соціального захисту населення.

"Пенсія у 100 євро дуже велика… Якщо коротко, то бабусі скасували пільги, хоча законом вони для учасників війни вони передбачені. Так можна охарактеризувати позицію держави Україна по відношенні до пенсіонерів-учасників Другої світової війни", – розповів журналіст.

Чоловік отримав відповідь на запит щодо причин скасування пільг. Там сказано, що дохід його бабусі перевищує, встановлений державою, тому пільги на комуналку у жінки забрали.

"Найцікавіше те, що Управління праці і соціального захисту населення Херсона рішення скасувати пільги пояснює... занадто великою пенсією. Мовляв, кажуть, ми погоджуємося, що є закон, який передбачає пільги, але він не діє за певних умов. Зокрема, коли «велика» пенсія. Тобто якщо «розмір сукупного доходу сім’ї з розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців не перевищує… 3180 грн на місяць", – розповів Глуховський.

Оскільки пенсія у бабусі журналіста складає після березневого підвищення 3400 грн, це означає, що пільги на комуналку вона втрачає. Журналіст не розуміє, як таке може бути, адже сума по квартплаті за останній місяць склала 3000 гривень.

Нагадаємо, за яких умов українці можуть почати отримувати пенсії 7000 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ