Today.ua

Українським біженцям у Франції потрібно оновити свій статус тимчасового захисту: як це зробити, та в які терміни

Українські біженці, які вже півроку перебувають у Франції, мають оновити свій статус у цій країні, пройшовши процедуру перереєстрації. Це дозволить українцям і надалі користуватись усіма пільгами у Франції, як і раніше. Вони зможуть отримувати соціальні виплати, працювати та навчатися тут ще протягом півроку.

Починаючи з 24 лютого, у Франції зареєструвалося 96 520 українських біженців. Усі вони набули статусу тимчасового захисту, який у вересні настав час продовжувати. Решта біженців, які приїхали до Франції пізніше, також мають пройти процедуру перереєстрації, коли пройде півроку з моменту оформлення документів.

Щоб продовжити посвідку на проживання, біженці повинні звернутися до місцевої префектури за місцем проживання. Подавати заяву саме в тій префектурі, де було видано перший документ про проживання, необов'язково. Запит необхідно подати у строк від трьох тижнів до трьох днів до закінчення терміну його дії. Раніше подавати документи на продовження статусу тимчасового захисту не потрібно, їх просто не приймуть.

Перелік документів для продовження свого статусу біженця у Франції:

Під час війни громадянам України з біометричним паспортом короткострокова віза для поїздки до Франції не потрібна. У межах Шенгенської зони українці мають право законно перебувати протягом 90 днів, не оформлюючи статусу тимчасового захисту.

Раніше повідомляли, які виплати на дітей можна оформити українським біженцям у Франції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ