Today.ua

Українські роботодавці отримають компенсації за працевлаштування ще двох категорій безробітних: кого стосується

Українські роботодавці можуть отримати 6500 гривень за кожного працевлаштованого переселенця з потерпілих від війни регіонів. З 29 квітня список осіб, за працевлаштування яких можна буде отримати компенсацію, стане ширшим. Про це повідомляє "Юридичний радник для ВПО".

Так, наприкінці березня минулого року в Україні стартувала програма працевлаштування переселенців. До 29 квітня 2023 року включно роботодавці в Україні можуть отримати компенсацію фактичних витрат у розмірі ЄСВ за працевлаштування осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного більше одного місяця, за направленням центру зайнятості строком не менше ніж на два роки.

До переліку осіб входять такі категорії ВПО:

Також можна було отримати компенсацію 50% фактичних витрат на оплату праці за працевлаштування з направлення центру зайнятості строком не менше ніж на рік осіб, які перебувають у статусі зарегистрированного безробітного більше місяця, а саме:

Що зміниться для роботодавців з 29 квітня

Із завтрашнього дня українські роботодавці зможуть отримати компенсацію за зареєстрованих безробітних, які перебувають в одноіменному статусі понад шість місяців у вигляді компенсації фактичних витрат у розмірі ЄСВ за відповідну особу за місяць, за який він сплачено. Напрямок центру зайнятості для таких осіб встановлюється на термін не менше 2 років. Тривалість виплат — 12 місяців протягом двох років.

Також можна отримати компенсацію від держави при працевлаштуванні зареєстрованих безробітних із числа осіб:

Виплата надається у вигляді компенсації 50% мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виплати, за відповідну особу за місяць (у 2023 році — 3350 грн). Тривалість виплат може становити не більше шести місяців при працевлаштуванні особи на строк не менше одного року.

Якщо компенсація надається за неповний місяць, розмір компенсації визначається як різниця між сумою компенсації витрат (50% мінімальної заробітної плати) і її розміром, розрахованим пропорційно відпрацьованому працівником часу на місяць, за який надається компенсація.

Раніше повідомлялося, які компенсації передбачені для роботодавців, що приймуть на роботу осіб з інвалідністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ