Today.ua

Українські біженці в Польщі можуть отримати безкоштовні продуктові набори: як зареєструватися

Українці, які мешкають у Польщі, зможуть отримати безкоштовні продуктові набори. Йдеться про громадян, які зареєстровані як біженці у місті Познань і мають номер PESEL UKR.

Продукти українським біженцям видаватимуть у пункті допомоги Pogotowie Społeczne на вулиці Borówki 4 з понеділка, 29 травня, по суботу, 3 червня.

Зареєструватися на отримання продуктових наборів українці можуть за номером 61 646 33 44. Дозволено реєстрацію до 3 дорослих членів родини (наприклад, мама, повнолітня дитина, бабуся). Кожен із них отримає SMS з часом та датою візиту.

Дітей до 18 років реєструвати не потрібно – вони отримають пакунки на підставі реєстрації одного з батьків чи законного представника. Ця допомога видається одноразово.

При отриманні допомоги українцям потрібно пред'явити оригінал паспорта (для дітей може бути оригінал свідоцтва про народження за відсутності паспорта) та PESEL UKR.

Продуктовий набір на одну особу складається з:

Якщо за продуктовою допомогою звертається мама з двома неповнолітніми дітьми, то вона отримає 3-кратний набір продуктів: 3 кілограми цукру, 3 літри молока, 3 літри олії, 3 кілограми макаронів і 0,9 кілограми джему.

Одержувачів допомоги просять приносити власні пакети чи сумки. Продукти видаватимуть без тари.

Раніше повідомлялося, що українці у Польщі можуть отримати від 5000 до 6000 грн від неурядової організації "Польська гуманітарна акція".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ