Today.ua

Українські біженці в Італії можуть отримати по 1000 євро: на що підуть виплати

Українці в Італії, які мають статус тимчасового захисту, отримують допомогу від держави. Їм покривають витрати не лише на харчування та житло, а й на навчання. Уряд всіляко стимулює українців вивчати мову, щоб потім їм було легше знайти роботу. Після навчання кожному біженцю виплачується одноразово по 1000 євро.

Таким чином, українці, які мають статус біженця та додаткового (тимчасового) захисту, після приїзду до Італії можуть відвідувати інформаційні зустрічі-знайомства з італійським ринком праці. Там їм запропонують мовні курси, а також курси професійної підготовки.

При проходженні базового курсу італійської мови біженцям відшкодовують витрати на проживання та їжу, а після закінчення навчання їм виплачується одноразова допомога у розмірі 1000 євро. Таким чином, можна пройти або мовні курси та отримати гроші, або професійну підготовку, і теж отримати 1000 євро. Допомога виплачується лише один раз. Також українцям в Італії компенсують усі витрати на навчання. Зокрема, на придбання книг чи інших навчальних матеріалів для студентів, які відвідують вечірні курси – 200 євро; на оплату університетського збору – 200 євро; на купівлю книг або інших навчальних матеріалів для студентів-стажистів 1-го та 3-го рівнів – 200 євро.

На дітей, які ходять до дитячого садка і яким ще не виповнилося 3 років, держава додатково сплачує до 150 євро щомісяця. Плюс ще по 800 євро можна отримати на придбання товарів, необхідних для догляду за дитиною віком до 3-х років.

Раніше повідомлялося, що Україна одержала від Італії 200 мільйонів євро на зарплати вчителям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ