Today.ua

Українські біженці в Ірландії залишилися без житла: де розмістять переселенців

В Ірландії катастрофічно не вистачає місць для українських біженців, які прибули до країни. Громадяни, які приїхали за спеціальною програмою для отримання тимчасового притулку, змушені спати на надувних матрацах у старому терміналі аеропорту Дубліна.

Щоб розселити хоча б частину людей, місцева влада віддала військовий табір Горманстон на північно-східному узбережжі Ірландії.

За словами прем'єр-міністра Ірландії Міхола Мартіна, до країни прибула безпрецедентно велика кількість біженців – 41 тисяча українців. Надати житло змогли поки що 30 тисячам громадян.

Інші живуть у тимчасовому житлі. Вже восени уряд Ірландії планує завершити будівництво модульних будинків, де можна буде розмістити до двох тисяч людей.

У військовому таборі Горманстон буде обладнано "тимчасове поселення" на 150-200 осіб, пізніше туди поселять ще 320 біженців. Українці житимуть у великих наметах, де розташовані розкладні ліжка. В окремій будівлі знаходиться кухня. Спеціальні намети для українських біженців встановлять на території кампусу Citywest у Дубліні. Конференц-центр, що відкрився у березні як центр обробки інформації для українців, уже перевантажений біженцями. Багато хто ночує там на стільцях, поки чекає на варіанти по житлу.

Раніше повідомлялося, що Шотландія призупинила прийом біженців з України через брак житла для розселення прибувших до країни. Можливо, скоро так зробить і Ірландія, яка за площею ще менша, і вільних локацій там просто не залишилося.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ