Today.ua

Українські біженці отримають виплати від німецького фонду Diakonie Katastrophenhilfe: гроші перерахують на спеціальні карти

Українські біженці у Польщі можуть отримати по 700 злотих на особу та 600 злотих на кожного наступного члена сім’ї від німецького фонду Diakonie Katastrophenhilfe. На таку фінансову підтримку можуть розраховувати українці, які подали заявки на отримання допомоги у березні поточного року. Про це повідомляє Yavp.pl.

На першому етапі програми, яка тривала до січня, матеріальну допомогу отримали 7 тисяч українських родин. На другому етапі запланована допомога ще приблизно 2,5 тис. сімей з України. Прийом заявок на даний момент не відбувається. 

Біженцям з України спеціальні банківські картки для отримання допомоги почали надсилати поштою з 18 травня. Виплати мають стартувати після 22 травня. Тим, кому надійдуть гроші, має прийти смс-повідомлення на смартфон. 

Після отримання картки потрібно створити пароль на сайті Sontse.org – і гроші будуть перераховані. Допомога виплачуватиметься протягом 3 місяців.

Центри для отримання заявок на отримання грошової допомоги від Diakonie Katastrophenhilfe знаходились у таких польських містах:

Хто отримає допомогу від фонду Diakonie Katastrophenhilfe:

Нагадаємо, як українські біженці можуть залишитись у Німеччині після закінчення безвізових днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ