В Україні цьогоріч свині в дефіциті. Через це різко зріс імпорт свинячого м'яса. Насичення торгової мережі імпортним товаром сповільнило зростання цін на свинину. Водночас, ціни на сало ростуть наввипередки.
Свіжим моніторингом цін на свинину та ковбаси поділилася hvylya, посилаючись на дані, оприлюднені порталом minfin.
Ціни на свинину
На початок поточного тижня вартість свинячої грудинки стала трохи нижчою: 169,96 грн/кг замість 170,82. Подешевшав також і ошийок: із 213,65 грн/кг до 207,35 грн/кг. Не менш відчутно знизилась ціна на лопатку: зі 167,86 грн/кг до 161 ,95 грн/кг. Ціна на ребра знизилась не так суттєво, та все ж і вона стала трохи нижчою: 167,45 грн/кг замість 168,65. І тільки шашлик зі свиней пішов "проти течії" та подорожчав зі 176,88 грн/кг до 183,27.
Ціни на сало
Тим часом, ціни на сало ростуть наввипередки. Зокрема, солоне сало подорожчало з 254,93 до 258,77 грн/кг. Найдешевше його продають в Ашані (за 237,40 грн/кг), а найдорожче – у Новусі (289,00 грн/кг).
Водночас, домашнє сало залишилося незмінним у ціні – 199,0 грн/кг.
Ціни на ковбасу
Відчутно зросла в ціні ковбаса торгової марки Брауншвейзька сирокопчена. Її вартість виросла з 594,66 до 622,37 грн/кг. Найдешевше цей сорт ковбаси можна придбати в МегаМаркеті – по 598,20 грн/кг. А найбільше за неї доведеться віддати у Варусі - 649,90 грн/кг.
Водночас, іще один популярний сорт ковбаси, варено-копчена Глобине салямі, продається за колишньою ціною – по 67,90 грн за 460 грамів.
Нагадаємо, на початку листопада трохи подешевшала курятина. На сьогодні вона залишається найдоступнішим видом м'яса для українців.