Today.ua

У “Дії“ під час війни зникли деякі документи: які функції не доступні для українців

У додатку "Дія" з моменту початку війни зникла більшість документів, доступних для українців в онлайн-режимі. Наприклад, у багатьох громадян зникли паспорти та сертифікати про вакцинацію у "Дії". Проте разом з тим з'явилися й інші послуги.

Розробники цифрового додатка пояснили, що заради безпеки державні реєстри тимчасово відключили, тому деякі документи можуть зникнути або не підтягуватись у "Дії". Наприклад, зараз українці не можуть згенерувати COVID-сертифікат або техпаспорт в "Дії".

Усі державні реєстри, крім єПідтримка, допомога армії та Дія TV, відключені. За даними Нацбанку, станом на 10 березня, на спеціальний рахунок для допомоги армії надійшло понад 11,1 млрд. грн від українців через "Дію". Крім того, з 26 лютого 2022 року Мінекономіки призупинило виплату коштів за вакцинацію в рамках послуги єПідтримка. Громадяни, які раніше залишили заявки, отримають свої гроші, а решту виплат призупинено.

До послуги є Підтримка підключені наступні банки: ПриватБанк, Ощадбанк, monobank, Альфа-банк, А-Банк, Укргазбанк, Raiffeisen Bank, Банк Схід, IdeaBank, izibank, ПУМБ.

Раніше повідомлялося, що у додатку "Дія" вже почали виплачувати матеріальну допомогу українцям , які втратили роботу через війну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ