Today.ua

У Польщі після Великодня почнуть вручати повістки: кого можуть призвати на службу

Після Великодня у Польщі розпочнеться набір на військову службу, який триватиме з 17 квітня до 21 липня 2023 року. Міноборони Польщі хоче перевірити, хто придатний до військової служби та може потенційно стати військовим.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що повістки отримають:

Відбір здійснюватимуть 390 повітових комісій. Загалом на медкомісію має з'явитися 230 тисяч поляків. Це будуть не лише 19-річні юнаки, а й хлопці 1999-2003 років народження. Крім того, повістки можуть отримати і ті, хто у 2021 та 2022 роках визнаний тимчасово непридатним для військової служби.

Також повістки отримають і жінки 1999-2004 років народження, які у 2023 навчальному році закінчують вищий навчальний заклад за певними спеціальностями.

Українців, які проживають тимчасово у Польщі, вручення повісток не торкнеться. У Центрі протидії дезінформації наголосили, що українські дипустанови за кордоном мають вести військовий облік чоловіків. Однак вони не мають права вручати повістки людям, які перебувають на консульському обліку.

Усього за 3 місяці у Польщі збираються видати до 200 тисяч повісток. Цей призов поляки пояснили виключно бажанням перевірити, хто з їхніх громадян придатний до військової служби та може стати військовим, не більше.

Раніше повідомлялося, що повістки громадянам в Україні вручатимуть незалежно від місця проживання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ