Today.ua

У Пенсійному фонді розповіли чому не всі українці отримали пенсії за березень: на що пішли гроші

Українцям продовжують виплачувати пенсії під час війни, однак за березень Пенсійний фонд недоотримав 9% платежів за солідарною системою. Оскільки у воєнний час основним пріоритетом держави є потреби армії, а після цього пенсії та зарплати, то з фінансуванням виплат пенсіонерам виникли затримки.

Так, міністр соціальної політики Марина Лазебна повідомила, що з виплатою пенсій у квітні виникли деякі проблеми, оскільки за березень Пенсійний фонд недоотримав кошти.

Через це пенсії жителям окупованих територій та деяких інших областей поки що не виплачено. Бюджетні кошти спрямовані насамперед на відновлення інфраструктури та забезпечення виплат переселенцям. На субсидії, пенсії та зарплати бюджетникам гроші виділяються другорядно.

Чим довше триватиме війна, тим важче державі виплачуватиме пенсії, зарплати та соціальні виплати. Невідомо, що ще буде у травні, адже усі державні програмі зараз розраховані на відновлення інфраструктури міст та зруйнованого житла громадян.

Органи соцзахисту в окупованих регіонах не працюють, а отже, нарахуванням пільг вони не займаються. Усі соціальні виплати українці зараз отримують через Ощадбанк.

Раніше повідомлялося, чи зможуть пенсіонери отримати всі свої виплати через кілька місяців у разі, якщо їм не вдається отримати гроші вчасно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ