Today.ua

У НБУ розповіли, як працюватимуть ПриватБанк та Ощадбанк при введенні надзвичайного стану

Введення надзвичайного стану в Україні ніяк не вплине на роботу банків. В НБУ запевнили, що і ПриватБанк, і решта фінустанов будуть працювати в штатному режимі. Крім того, регулятор має достатньо резервів для підкріплення банків готівкою у разі виникнення такої потреби.

У НБУ зазначили, що громадяни України при введенні надзвичайного або воєнного стану зможуть користуватися всіма платіжними системами, а також матимуть доступ до своїх заощаджень. Вже зараз багато людей знімають депозити, купують та продають валюту, проте банки просять клієнтів не панікувати.

"При введенні надзвичайного стану банківська система працюватиме у звичайному режимі. Усі платіжні системи, доступ до коштів, робота банків загалом триває у звичайному режимі. У НБУ достатньо резервів для підкріплення банків готівкою", – йдеться у повідомленні НБУ.

Як відомо, 23 лютого Рада національної безпеки та оборони рекомендувала президенту Володимиру Зеленському та Верховній Раді запровадити режим надзвичайного стану на всій території України, крім Донецької та Луганської областей. У цих двох областях вже є специфічний режим у зв'язку із проведенням Операції об'єднаних сил. Ввести НП планується спочатку на 30 днів.

Раніше повідомлялося, що Рінат Ахметов звернувся до українців на тлі заяв про російське вторгнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ