Today.ua

У Києві починається опалювальний сезон: коли увімкнуть батареї, і як потрібно підготуватися

Мер Києва Віталій Кличко заявив про запуск опалювального сезону у столиці з 20 жовтня. Заклади соціальної сфери почали підключати до опалення ще 7 жовтня. Незважаючи на ракетні обстріли ТЕЦ у столиці, батареї у квартирах киян включать вчасно.

За словами Кличка, рішення про старт опалювального сезону було прийнято насамперед через погодні умови, оскільки поступово вночі та вдень стає холодніше.

Проте, головна причина – це розвантажити енергетичну систему. Мешканці столиці почали включати обігрівачі та кондиціонери, щоб зігрівати свої квартири. На фоні перебоїв із електрикою додаткове навантаження на систему електропостачання дуже недоречне. Увімкнення централізованого опалення знизить навантаження на мережу.

"Комунальні служби працюють у посиленому режимі, розуміючи, яким складним буде цей опалювальний сезон. Оскільки ворог цілиться в об'єкти критичної інфраструктури, намагається залишити українців без життєво необхідних послуг", – заявив Кличко.

Останнім часом у Києві збільшилась на 10% чисельність аварійно-рятувальних служб.

Киян, як і всіх українців, просять знизити споживання електроприладів у ранкові та вечірні пікові години - з 6:00 до 9:00 та з 17:00 до 23:00.

Як підготуватися до опалювального сезону 2022 року

Раніше повідомлялося, як зберегти тепло у квартирі в зимовий період.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ