Today.ua

“Потрібно піднімати тарифи“: у Києві подорожчає проїзд в громадському транспорті

Ціни на проїзд у громадському транспорті Києва мають намір підвищити. Основна причина – збитковість міських пасажирських перевезень. Про ймовірне підвищення оплати за проїзд у громадському транспорті розповів директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Руслан Кандібор.

За словами чиновника, тарифи на проїзд треба піднімати обов'язково, оскільки коштів на розвиток транспорту просто немає. При цьому місцева влада навіть у такій ситуації примудряється тримати громадський транспорт у строю.

"А як нам розвивати громадський транспорт, якщо він збитковий? Він не просто дотаційний, він на 300% дотаційний. І щоб ми розвивали громадський транспорт, потрібно піднімати тарифи. Тоді зовсім інший транспорт буде", - пояснив Руслан Кандібор.

Чиновник не назвав конкретних термінів підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті та не назвав нові ціни. Але наголосив, що як у Києві, так дешево за проїзд ніхто не платить.

"Де ми маємо ще такий дешевий проїзд, як у Києві? Усього 6,50. А може нам час задуматися всьому депутатському корпусу та всій громадськості про те, що нам потрібно піднімати цей проїзд?", - додав Руслан Кандібор.

Нагадаємо, що з 22 травня у столиці змінилися деякі правила у роботі громадського транспорту. Тепер під час повітряної тривоги маршрутки та тролейбуси довозитимуть пасажирів до найближчого укриття. Це може бути підземна станція метро, підземний перехід, укриття в будинках тощо.

Раніше повідомлялося, що Укрзалізниця переходить на літній графік руху поїздів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ