Today.ua

У Києві подорожчали квартири: названо ціни на оренду житла у різних районах

В Україні спостерігається пожвавлення на ринку нерухомості. Дедалі більше людей повертаються додому – і ціни на об'єкти зростають. У Києві подорожчали квартири Стало відомо, за скільки можна винайняти квартиру у столиці.

Попит на оренду зростає, а з ним – і вартість будинків та квартир. За останні півроку ціни на житло в оренду зросли на 10-15% на вторинному та на 15-20% - на первинному ринку.

Голова Комітету з інформаційних технологій Спілки фахівців із нерухомого майна України Олександр Бойко зазначив, що на ринок нерухомості впливають різні фактори. Ціни на квартири у Києві залежатимуть від району та типу житла.

Попит перевищує пропозицію, що впливає на вартість. Однокімнатна квартира в новобудові коштуватиме 10-15 тис. грн на місяць, двокімнатна – 15-20 тис. грн на місяць, а трикімнатна – від 20 тис. грн. На вторинному ринку житло трохи дешевше.

"Орендувати однокімнатну квартиру на вторинному ринку можна від 6 до 10 тис. грн на місяць, залежно від стану житла, району та інших факторів. Ціни на оренду двокімнатних квартир на вторинному ринку коливаються від 12 до 18 тис. грн в залежності від місцезнаходження та умов. Оренда трикімнатних квартир зазвичай починається від 18 тис. грн і може сягати 25 тис. грн на місяць", - пояснив представник СФНУ.

За словами рієлтора, найдорожчі квартири – у Голосіївському, Печерському, Оболонському районах, Дарницькому, Шевченківському та Подільському районах. А у віддалених районах та на околицях ціни нижчі.

"Найдешевшими районами можна вважати Деснянський, Святошинський, Дніпровський та Солом'янський райони. Там можуть пропонувати більш доступні ціни для орендарів. Однак слід пам'ятати, що це загальні тенденції, і ціни можуть залежати від конкретних факторів, таких як площа, стан та зручність об'єкту нерухомості ", - цитує аналітика РБК.

Раніше повідомлялося, що у Київській області квартиру можна купити лише за 16 тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ