Today.ua

У банках зріс курс: скільки коштує долар в Україні після вихідних

Курс долара в Україні у понеділок, 24 квітня, став дорожчим, у порівнянні із п'ятницею. За вихідні американська валюта у банках подорожчала у продажу на 5 копійок, а в обмінниках – подешевшала.

За даними Мінфіну, 24 квітня готівковий долар у банках України можна продати в середньому по 37,70 гривні, а купити за 38,25 гривні.

Водночас, в обмінниках купують долар США в середньому по 37,75 гривні, а продають – за 38,15 гривні.

Експерт Герман Марченко прогнозує, що протягом цього тижня долар залишатиметься в діапазоні 37-38 грн/долар. Різниця між офіційними, банківським та готівковим курсами не перевищуватиме 2-2,5%.

Марченко додав, що в останню декаду квітня будуть незначні коливання курсів у розмірі 0,2 – 0,3 (гривня до долара) та 0,4 – 0,5 (гривня до євро). При цьому, як і за останні 2 місяці, різниця між курсом купівлі та продажу не перевищить 0,15 – 0,25 гривні.

Долар в Україні з початку 2023 року помітно зміцнився, і зараз банківський курс не набагато вищий за офіційний курс НБУ (36,56 грн/долар). У квітні долар поки що залишається стабільним завдяки посівній кампанії. Аграрії продають іноземну валюту незалежно від курсу і це впливає на зміцнення гривні.

Крім того, 21 квітня НБУ дозволив банкам збільшити продаж валюти населенню. Відповідні зміни спрямовані на збереження сприятливої ситуації на валютному ринку.

Раніше повідомлялося, що курс біткоїну зросте до $100 000 вже цього року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ