Today.ua

Тиск на гривню збережеться: експерти спрогнозували курс долара в банках у вересні

Курс долара у серпні залишається відносно стабільним, і у вересні експерти не прогнозують різкого стрибка. Однак багато що залежатиме від обстановки на фронті та подальших рішень НБУ.

За словами економіста Бориса Кушнірука, чи залишиться курс НБУ на рівні 36,57 грн/долар у вересні – залежить від регулятора. Він припустив, що якщо не буде негативних очікувань та емісії, то курс на готівковому ринку залишатиметься на тому ж рівні, що зараз: близько 40 грн за долар. В іншому випадку курс і далі розхитуватиметься.

Інвестиційний банкір Сергій Фурса прогнозує, що тиск на гривню зберігатиметься як у вересні, так і до кінця поточного року.

"Ми можемо говорити, що у вересні так само збережеться тиск на національну валюту. Швидше за все, у вересні офіційний курс залишиться незмінним, так само буде на рівні 36,6 грн/долар. На якому рівні на той момент буде курс чорного ринку, вгадати неможливо", - зазначив Фурса.

За прогнозом економіста Олексія Куща, до кінця року слід очікувати на подальшу девальвацію гривні та відповідно падіння курсу. Експерт зазначив, що наскільки гривня просяде, важко сказати, оскільки є багато факторів, що впливають на національну валюту.

На сьогоднішній день, 23 серпня, курс долара у банках та обмінниках не змінився, у порівнянні з учорашнім днем. Продати американську валюту в середньому можна за курсом 40,00 грн за дол., євро - 40,00 грн за євро. Щодо євро гривня зміцнилася на 10 копійок – до 41,00 грн/євро.

Раніше експерти спрогнозували курс долара у банках до кінця серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ