Today.ua

Ціни на цитрусові б'ють рекорди: скільки доведеться віддати за кілограм лимонів та апельсинів

Інфляція невпинно б’є по кишенях українців. Суспільство мимоволі звикає до постійного зростання цін. Цінники в супермаркетах переписують ледь не щодня. Зокрема, і ціни на цитрусові також б'ють рекорди: апельсини та лимони вчергове подорожчали.

Про нові ціни на цитрусові і деякі інші фрукти повідомив сайт АгроТренд.

На сайті повідомляється про підвищення середньої вартості апельсинів з 76,60 грн/кг до 77,85 грн/кг. Найменша ціна на апельсини була зафіксована в мережі супермаркетів VARUS. Там вона становить 59,90 грн/кг. Антирекордом стала ціна в 98,80 грн/кг, яку помітили в мережі МегаМаркет. Тим часом, вартість апельсинів Преміум, навпаки, знизилася з 85,01 грн/кг до 81,95 грн/кг.

Ціни на лимони також зазнали приросту. В Метро цей цитрус коштує 62,80 грн/кг, а в МегаМаркеті - 89,00 грн/кг. Тобто, коливання цін на лимони становить майже 30 гривень.

Хоч банани й виноград не належать до цитрусових, але це не вберегло і їх від подорожчання. Отже, ціни на банани зросли більш ніж на 10 грн. Найнижчою ціною може похизуватись мережа супермаркетів Новус. Там банани вартують 64,99 грн/кг. Тим часом, ряд супермаркетів встановив ціну у 65,30 грн/кг.

Зросла й ціна на виноград. Середня вартість винограду наразі становить 92,60 грн/кг. Мережа VARUS відзначилась найменшою ціною на виноград, яка склала 74,90 грн/кг. Водночас, в Метро за кілограм винограду правлять аж 112,90 грн.

Та, попри переважне підвищення цін, є також фрукт, який втратив у своїй вартості. Йдеться про яблука. Середня ціна на них впала з 20,58 грн/кг аж до 13,43 грн/кг. У мережі Метро вони коштують 11,90 грн/кг, а в Новусі їхня ціна встановилась на позначці в 14,49 грн/кг.

Нагадаємо, українські супермаркети оновили ціни на рис, пшоно, макарони, сметану та маргарин. Ціни на крупи стали дещо нижчими.  

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ