Today.ua

Ціни на помідори б'ють рекорди: мережа супермаркетів в Україні продає овочі по 380 грн/кг

Помідори в Україні за останній тиждень зросли у ціні в 1,5 рази. У мережі супермаркетів "Сільпо" можна знайти помідори за рекордні 379 грн/кг. Таких цін покупці не бачили навіть напередодні великих свят.

Основною причиною такого подорожчання томатів - негативні настрої українських імпортерів. Більшість постачальників зіткнулися зі значними збитками та надалі відмовилися торгувати імпортним томатом. Експерти переконані, що це тимчасове явище, і вже наприкінці квітня вартість томатів почне падати, адже люди не купуватимуть овочі за такими цінами.

Крім того, вже найближчим часом переважна більшість українських тепличних комбінатів розпочне реалізацію вітчизняного продукту, що також вплине на цінники.

На сайті "Сільпо" помідори можна купити дешевше. Середня вартість найдорожчих томатів сливка – 169 грн/кг, томати чері продаються за 99 грн/кг. Помідорів за такими цінами, як в одному із столичних супермаркетів (379 грн/кг), в інтернеті немає.

Якщо порівнювати цінник в інших торгових мережах, то, за даними Мінфіну, рожеві помідори в супермаркетах "Метро" коштують на сьогоднішній день 132,08 грн/кг. Помідори сорту сливка найдорожче реалізує Megamarket – 169,90 грн за кг, тоді як в "Ашані" ці ж помідори продаються за 154 грн. Червоний імпортний помідор у Megamarket продають за 139,90 грн/кг, в "Ашані" – за 108,90 грн/кг, у Novus – за 76,99 грн/кг.

Раніше повідомлялося, що українські супермаркети знизили ціни на вершкове масло, гречку, борошно та сіль.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ