Today.ua

Ціни на оренду житла зрушили вгору: скільки коштує винайняти квартиру на новорічну ніч

Попри те, що до новорічних свят залишається ще більше місяця, передсвяткове пожвавлення на ринку оренди житла вже намітилось. На ринку побільшало пропозицій щодо подобового винайму. І ціни на оренду житла помітно пішли вгору.

Такі тенденції помітні на порталі OLX.

Найбільше житла для подобового винайму шукають у карпатському регіоні та в Закарпатті. В інтернеті з кожним днем зростає кількість таких запитів. Зокрема, в Закарпатті потенційні орендарі шукають приватні будинки із саунами та басейнами. Є запити і на звичайні квартири. Найбільше запитів зараз на трикімнатні квартири в Івано-Франківську. Їхня кількість виросла на 84%.

Що стосується безпосередньо Карпат, то найчастіше у пошук вводять будинок із басейном і лазнею у Буковелі.

Зріс також попит на однокімнатні квартири в різних містах. Так, найбільше стали цікавитись такою орендою у Чернігові. Там попит зріс на 41%. На 39% побільшало запитів у Хмельницькому і на 21% - у Вінниці.

Попит на двокімнатні помешкання зріс менше, але й тут запитів стало більше, і відповідно ціни на оренду таких квартир подобово підскочили на 4%. Трикімнатні квартири зняти на добу стало на 3% дорожче.

Зокрема у жовтні ціни на оренду житла подобово були такі:

Крім того, зросла пропозиція на добову оренду приватних будинків. Найбільший приріст поки спостерігається в Києві – на 9%. Вслід за столицею, цілком закономірно, йдуть Славське та Яремче.

Нагадаємо, місячні ціни на оренду житла в Києві обігнали  середню зарплату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ