Today.ua

Транспорт в столиці залишився без кондукторів: як змінилися правила оплати за проїзд

У громадському транспорті Києва з 2 липня припинили працювати кондуктори. Їх частково переведуть на посаду контролерів, а оплачувати проїзд пасажири повинні будуть безготівковим шляхом. Про нововведення повідомили в КП "Київпастранс".

Кияни та гості столиці вже не зможуть купити квиток на проїзд ні у кондуктора, ні у водія. Щоб проїхати в трамваї або тролейбусі їм заздалегідь потрібно буде придбати квиток в T-кіоску, терміналі самообслуговування е-квитка, в терміналі обслуговування Easy Pay, або на станції Київського метрополітену. Також електронний квиток можна купити через додаток "Київ Цифровий", а власники "Картки киянина" - в особистому кабінеті киянина. До вчорашнього дня в Києві працювало до 1000 кондукторів. Частину з них перевели на посади контролерів, які перевірятимуть оплату проїзду в транспорті, а інших - звільнили.

Зі зникненням кондукторів у громадському транспорті столиці вийшли з ладу і традиційні паперові квитки. Їх повністю замінять електронні квитки і паперові квитки з QR-кодом.

Пасажири повинні оперативно перебудуватися на новий вид оплати, адже контроль за оплатою проїзду посилиться, і всіх "зайців" чекають штрафи за неоплачений проїзд в розмірі 160 гривень, попередили в Київпастрансі.

Раніше повідомлялося, коли і на скільки українцям підвищать вартість проїзду в громадському транспорті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ