Today.ua

Telegram забиває пам'ять смартфона: як вирішити проблему

Telegram забиває пам'ять смартфона, як і інші месенджери. Щоб трохи розвантажити пристрій, необхідно знати, як вирішується ця проблема.

Telegram, як і Viber, завантажує на карту пам'яті абсолютно всі файли, які користувач отримує і переглядає в месенджері. Це зображення, GiF, відео, аудіо та інші файли. Всі файли в Telegram, які відкривалися хоча б один раз, моментально зберігаються в пам'яті телефону. Тому в першу чергу їх усіх необхідно очистити.

Для цього переходимо в "Налаштування" - "Дані та пам'ять" - "Використання пам'яті". Потрібно очистити кеш месенджера і вибрати кількість днів, протягом яких всі медіа будуть зберігатися на смартфоні. Це може бути як тиждень, так і місяць. Функцію збереження файлів на смартфон можна і зовсім відключити. Для цього перейдіть в "Налаштування" - "Дані та Пам'ять" - відключіть пункт "Автозавантаження медіа". Важливо також почистити і кеш текстових повідомлень. Він не займає так багато вільного простору на смартфоні, але все одно звільнить якусь його частину.

Після даного очищення на вашому смартфоні звільниться досить місця. Якщо ви будете самостійно зберігати певні публікації в разі необхідності, тоді пам'ять не буде так засмічуватись файлами і кешем.

Раніше повідомлялося, як позбутися від зайвих файлів в Viber, які засмічують пам'ять смартфона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ