Today.ua

Telegram вводить платну функцію для своїх користувачів

Telegram надасть своїм користувачам можливість відключати рекламу у каналах. Послуга буде платною. Її розробка завершиться наприкінці грудня 2021 року.

За словами Павла Дурова, підписка буде недорогою. Але користувачі месенджера зможуть назавжди обмежити себе від надридливої реклами і тим самим зробити свій внесок у розвиток Telegram.

Наприкінці місяця у Telegram з’являться "невидимі" рекламні оголошення, але лише у великих Telegram-каналах, при цьому Telegram не показуватиме рекламні повідомлення у списку чатів, особистих розмовах чи групах. Крім того, для демонстрації рекламних оголошень месенджер не використовуватиме особисті дані користувачів.

Дуров акцентує увагу на тому, що інтереси користувачів будуть максимально враховані, і вартість підписки на Telegram без реклами буде символічною.

Платні обмеження не стосуватимуться реклами, яку роблять власники Telegram-каналів. В особистих чатах, як і раніше, ніякої реклами не буде, і купувати підписку не потрібно.

Платна підписка невдовзі з'явиться і в Instagram. Користувачі соціальної мережі зможуть переглядати ексклюзивні Stories, які будуть помічені окремими зірочками.

Нагадаємо, як оптимізувати роботу Telegram у своєму смартфоні, якщо додаток займає багато місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ