Today.ua

Тарифи на тепло і гарячу воду підвищуватися не будуть: мери міст підписали меморандум

Тарифи на тепло і гарячу воду в Україні до кінця поточного опалювального сезону підвищуватися не будуть. Відповідний меморандум був підписаний між урядом, НКРЕКУ, "Нафтогазом" і мерами міст. Про це повідомили в прес-службі Офісу президента.

Згідно з документом, до кінця опалювального сезону 2020-2021 року українці будуть безперебійно отримувати опалення, при цьому вартість послуг постачання тепла та гарячої води в багатоквартирні будинки протягом опалювального сезону не зміниться.

Також передбачається, що теплопостачальні підприємства гарантовано отримуватимуть газ для виробництва тепла та постачання його в будинки громадян протягом всього опалювального періоду 2020-2021 років. Для цих підприємств передбачені відстрочка оплати за природний газ та компенсація різниці між ринковою ціною природного газу та ціною, врахованої в тарифах за тепло.

Уряд гарантує не переводити фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання на органи місцевого самоврядування. "Нафтогаз" в свою чергу повинен розробити і впровадити до 1 вересня 2021 року довгострокові цінові пропозиції для забезпечення сталого рівня цін на природний газ для підприємств теплопостачання, щоб в наступному опалювальному сезоні 2021-2022 уникнути коливань цін.

За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаля, даний меморандум - це один з восьми кроків по вирішенню тарифного питання, які уряд хоче впровадити в цьому році.

"Тарифи на тепло і гарячу воду не будуть підвищуватися в цьому опалювальному сезоні", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Раніше повідомлялося, як зміняться в лютому тарифи на газ та опалення для українців, у порівнянні з січнем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ