Today.ua

Субсидії для безробітних та переселенців: як відновити виплату коштів після відмови соцслужб

Переселенці, які виявились тимчасово безробітними, мають право на отримання субсидії від держави. Навіть якщо соцслужби відмовили таким громадянам в отриманні допомоги на оплату комуналки, то після офіційного працевлаштування можна подати пакет документів і знову розраховувати на субсидію.

Після виїзду з тимчасово окупованих територій та взяття на облік не всім переселенцям вдається одразу знайти роботу. Ці громадяни автоматично втрачають субсидії, якщо протягом двох місяців не працевлаштувалися.

За законом, якщо ви працевлаштовані, а орган соціального захисту населення письмово відмовляє у призначенні адресної допомоги, то відповідні дії можна оскаржити у суді. Відмовляти переселенцям в отриманні субсидії суд у такому разі не має права.

Так, на період карантину та протягом місяця після його скасування заборонено припинення виплати адресної допомоги у разі непрацевлаштування ВПО протягом двох місяців з дня призначення допомоги.

Однак, непрацевлаштовані переселенці також можуть втратити субсидії, якщо:

Також слід пам'ятати, що працездатні внутрішньо переміщені особи, які отримують адресну допомогу, зобов'язані інформувати у триденний термін орган соціального захисту населення, в якому перебувають на обліку, про факт працевлаштування або перебування на обліку як безробітні, щоб органи соцзахисту переглянули виплату субсидій.

Раніше повідомлялося, як в Україні отримати субсидію, маючи борги за комуналку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ