Today.ua

Стало відомо, за яку зарплату боротимуться з корупцією прокурори із САП

Стала відома зарплата, яку платитимуть борцям із корупцією в Україні. Нижче 107 тисяч гривень на місяць прокурори САП не отримуватимуть. При цьому їм окремо передбачено премію за якість роботи, яка може становити ще майже третину їхньої зарплати.

Відповідний законопроект №8402, яким передбачено посадові оклади, а також правила преміювання працівників Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, вже зареєстровано у Верховній Раді. Одна з авторів законопроекту – голова Комітету ВР з антикорупційної політики Анастасія Радіна.

Крім оплат праці працівників САП, законопроект також передбачає виведення САП зі складу Генпрокуратури та реєстрацію її як окремого органу прокуратури у загальній системі органів прокуратури з наданням статусу юридичної особи.

Відповідно, якщо САП стане самостійним прокурорським підрозділом, то її керівництво також отримає вищий статус, а отже, і вищу зарплату.

Які зарплати передбачені для співробітників САП?

Заплати співробітників САП вимірюватимуться у прожиткових мінімумах, встановлених для осіб працездатного віку на 1 січня поточного року. У 2023 році ПМ для цієї вікової категорії дорівнює 2 684 грн.

Градація зарплат працівників антикорупційної прокуратори буде такою:

Окремим рядком передбачено зарплати для держслужбовців, які працюють у САП. Їм виплачуватимуть оклади у розмірі, що дорівнює чотирьом посадовим окладам працівників, які обіймають відповідні посади в апараті Кабінету міністрів.

Проте зарплата – це не єдина матеріальна винагорода, яку отримуватимуть борці з корупцією. Для них також передбачено премії за хорошу працю. При цьому премії не будуть як у Коболєва обмежені певними рамками.

Максимальний розмір річної премії прокурорів САП не повинен перевищувати 30% їхньої річної зарплати. Тобто він може бути трохи меншим за третину річного фонду зарплати прокурора. При цьому розмір преміального фонду САП має становити не менше як 10% від загальної суми посадових окладів плюс кошти від економії фонду оплати праці.

Нагадаємо, членам Нацради з питань телебачення та радіомовлення у 2023 році заплановано шестиразове підвищення зарплат. При цьому рядовий член Нацради отримуватиме таку саму зарплату, як керівник САП. А голові Нацради платитимуть на 30% більше, ніж його підлеглим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ