Today.ua

Стало відомо, що буде з пенсіями українських біженців, які опинилися за кордоном

Українцям розповіли, як можуть отримати свої пенсії біженці, які опинилися за кордоном. Для тих, хто отримував свої виплати через банк, нічого не змінилося. А от громадяни, яким доставляла пенсії Укрпошта, поки що своїх грошей отримувати не зможуть. Однак і для них все-таки є вихід.

Як можуть отримати свої пенсії біженці за кордоном, розповіли у Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області.

Громадяни, яким переказували пенсійні виплати на банківські картки,  отримуватимуть їх, як і раніше. Вони можуть вільно витрачати ці гроші за кордоном, розраховуючись ними у супермаркетах. Можна також зняти гроші в одному з місцевих банкоматів – відразу в місцевій валюті.

А ось ті, кому доставляла пенсії Укрпошта, можуть відчувати певні труднощі. Поки вони перебувають за кордоном, їм не зможуть доставити виплати, і гроші акумулюватимуться на їхніх рахунках. Після повернення в Україну вони зможуть отримати одразу всю суму. Тому пенсіонерам, які мають намір виїжджати за кордон, слід поклопотатися, щоби пенсія до них доходила. Для цього слід зробити наступні кроки:

Ніхто, крім самого пенсіонера, цього зробити не зможе. При зверненні до Пенсійного фонду необхідно мати паспорт, ідентифікаційний код, а також довідку з банку, на який перераховуватимуть пенсію.

Крім того, пенсіонер може оформити переадресацію пенсії на картку банку через особистий електронний кабінет на порталі Пенсійного фонду, якщо такий у нього є. Це можна зробити і за кордоном. Але перед цим потрібно все ж таки обзавестися в Україні довідкою з банку, на який пенсіонер має намір переадресувати свої пенсійні виплати.

Нагадаємо, в уряді розповіли, що буде із зарплатами, пенсіями та соцвиплатами у другому кварталі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ