Today.ua

Стало відомо, як українським біженцям безкоштовно доїхати до Німеччини: графік поїздів

Для українців, які мають намір виїхати до Німеччини, у грудні запустили спеціальний безкоштовний поїзд. Курсуватиме він із польського міста Пшемишль до німецького Ганновера Messe/Laatzen. Евакуаційний рейс ввели до кінця місяця.

У Telegram-каналі "Пшемишль – Ганновер Мессе гуманітарний потяг" повідомляється, що українці можуть дістатися до Німеччини з українсько-польського кордону абсолютно безкоштовно. Квитки або реєстрація на поїзд Перемишль – Ганновер не потрібні. Біженці, які бажають поїхати цим поїздом до Німеччини, мають бути на платформі польської станції у потрібний час.

Евакуаційні поїзди до Німеччини курсуватимуть через день (по непарних дат), починаючи з 1 грудня. З Перемишля поїзд вирушатиме о 22:30. Час прибуття до Ганновера - між 14:30 та 16:00.

До 16 грудня прибуття може бути із затримкою ще на кілька годин через несправності на залізничних коліях.

Насамперед місця в поїзді отримують люди з браслетами від польського Червоного Хреста. Далі пріоритет надається сім'ям з дітьми, людям похилого віку та людям з інвалідністю. Після цього сісти у потяг зможуть й інші пасажири.

Як відомо, Ганновер досі приймає біженців із України, в той час як більшість регіонів Німеччини вже переповнені біженцями. За всією детальною інформацією щодо проїзду та поселення потрібно звертатися до співробітників Червоного Хреста чи волонтерів. У зворотному напрямку до Перемишля поїзд іде порожнім.

Нагадаємо, що приїхавши до Німеччини, дорослі громадяни можуть оформити єдиний квиток на всі види громадського транспорту лише за 49 євро. Діти можуть користуватися німецькою залізницею безкоштовно або зі знижкою 50%.

Купувати окремий квиток на дитину до 6 років не потрібно, але при покупці квитка дорослому ви повинні вказати, що їдете з дитиною.

Діти до 14 років включно можуть безкоштовно користуватися залізницею за умови, що дитину супроводжує особа не молодша за 15 років. З одним супроводжуючим можуть їхати до 4 дітей – їх усіх необхідно вказати при купівлі квитка.
Якщо дитина до 14 років подорожує самостійно, вона оплачує 50% від вартості квитка.
 
Особи віком від 15 років мають купувати квиток на поїзд за повну ціну. У той же час діти віком від 6 до 18 років можуть придбати спеціальну проїзну картку BahnCard25. Вона коштує 9,5 євро і дає знижку 25% на міжміські перевезення в економ-класі. Карту потрібно купити один раз, і вона діятиме до того моменту, поки власнику виповниться 19 років.
 
Раніше повідомлялося, що українці без німецького посвідки на проживання чи візи зможуть перебувати в Німеччині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ