Today.ua

Стало відомо, в які дні не буде відключень електроенергії : Укренерго оприлюднило дати по областях

Від сьогодні, 8 лютого, кожна область отримає по одному дню без відключень електроенергії. Водночас, у решті областей  графіки споживання зміняться через нерівномірне навантаження енергосистеми. Це потрібно для вимірювання рівня енергоспоживання кожного регіону. Тобто кожна область зможе цілу добу користуватися електроенергією без обмежень, щоб енергетики могли виміряти її реальну потребу в електриці.

Про це повідомила компанія Укренерго, представивши  карту із датами цілодобового споживання енергії в кожній області.

Такий план був розроблений енергетиками ще кілька тижнів тому. Але його втіленню стала на заваді чергова ракетна атака агресора, яка вивела з ладу декілька об'єктів генерації і декілька високовольтних підстанцій. Але українські енергетики у черговий раз довели, що вони найкращі. Вони швидко зуміли відновити енергосистему до того стану, коли можна взятися за втілення задуманого плану.

Отже, із середи, 8 лютого, в Україні починаються вимірювання рівня енергоспоживання. Сьогоднішню добу проведуть без вимкнень світла жителі  Миколаївської. Запорізької і Донецької областей. Звісно, йдеться лише про підконтрольні території.   

Завтра, 9 лютого, настане черга Хмельницької, Херсонської та Харківської областей.  У Києві (місті) рівень споживання вимірюватимуть 17 лютого.  А завершити планують 20 числа. Тоді дадуть струм цілодобово у Львівську та Одеську області.

Нагадаємо, в деяких житлових будинках світло буде повсякчас, його не вимикатимуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ