Today.ua

Стало відомо, скільки українським біженцям коштує місяць проживання в Іспанії

Чимало українців під час війни обрали своїм притулком Іспанію. Ця країна надає українським громадянам статус біженця та можливість жити, працювати та навчатися в країні до кінця війни в Україні. Клімат у країні теплий, а ціни на продукти дешевші, ніж в Україні. Середня вартість проживання в Іспанії для двох осіб із середнім рівнем потреб на місяць становить приблизно 1000 доларів, без урахування оренди житла.

Громадяни України, які прибувають до Іспанії, можуть розраховувати на місце в іспанських Центрах прийому біженців. Якщо умови там не влаштовують і є можливість, то можна знайти кімнату або квартиру для оренди самостійно, скориставшись сайтами Booking, Airbnb або Idealista.

Якщо розглядати житло в Мадриді, то однокімнатна квартира у центрі міста коштуватиме 18,3 тис. грн, однокімнатна квартира подалі від центру – 13,5 тис. грн, трикімнатна квартира у центрі міста обійдеться у 29 тис. грн, далі від центру – орієнтовно 21 тис. грн.

У менших містах ціни будуть нижчими. Наприклад, в іспанській провінції Аліканте 1-к квартиру площею 40 кв. м можна орендувати за 350 євро (11 000 грн). У Севільї мінімальний цінник стартує від 500 євро на місяць (15 000 грн), у Гранаді студію на 70 кв. м можна орендувати за 7000 грн. на місяць. Оренда пентхаусу коштуватиме від 550 євро на місяць (17 300 грн). Варто врахувати, що за комунальні послуги в середньому потрібно віддати 3,5 тис. грн (включаючи електрику, опалення чи охолодження, воду та вивіз сміття).

Вартість продуктів в Іспанії не набагато відрізняється від українських цін. Для порівняння, літр молока тут коштує 24 грн, кілограм рису – 30 грн, десяток яєць – 43 грн, кілограм курячого філе коштуватиме 180 грн, твердий сир у середньому 285 грн за кг, кілограм бананів – 46 грн, картоплі – 30 грн. Чашка кави в іспанському кафе коштуватиме в середньому 2,5 євро (78 грн), а обід у недорогому ресторані на одну – в середньому 320 грн. Вартість громадського транспорту в Іспанії на автобусі в середньому коштує 1,5 євро, поїздом - 2 євро (63 грн), проїзний на місяць можна купити за 41 євро. Вартість 1 л бензину в Іспанії загалом коштує 37,27 грн.

Раніше повідомлялося, скільки українським біженцям коштує місяць проживання у Швеції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ