Today.ua

Стало відомо, що буде із субсидіями українців з 1 грудня: перелік змін

Субсидії в Україні під час війни продовжують виплачувати на тих самих підставах, що й у довоєнний час. Проте з 1 грудня на громадян чекають деякі зміни.

Зокрема, фінансування та виплату субсидій бере на себе Пенсійний фонд. Одержувачам допомоги не потрібно буде нікуди повторно звертатися за виплатами, адже повноваження та виплатні реєстри передаватимуться поетапно без потреби турбувати громадян.

Нові звернення на субсидії громадяни можуть подавати через:

Середній розмір субсидії у новому опалювальному сезоні становитиме 1700-1800 гривень на місяць. Як відомо, виплати ВПО від держави або міжнародних організацій, допомога за розміщення ВПО за програмою "Прихисток" не зараховуються до середньомісячного сукупного доходу громадян під час призначення житлової субсидії.

Умови подання документів на субсидію з 1 грудня не зміняться. На субсидію мають право громадяни, які не мають заборгованості з оплати за комуналку (борги не можуть бути більшими за 3 місяці та розміром понад 40 неоподатковуваних мінімумів). Крім того, якщо людина має борг щодо ЄСВ, їй відмовлять в отриманні субсидії.

За словами глави уряду Дениса Шмигаля, державі вистачить коштів для забезпечення субсидій у опалювальному сезоні. Влада і наступного року планує підтримувати найвразливіші верстви населення та надавати їм допомогу в необхідному обсязі.

Раніше українцям повідомили, до якого числа потрібно подати заявку на отримання субсидії у опалювальний сезон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ