Today.ua

Експерти розповіли, як відрізнити в магазині якісні пельмені від таких, які краще не брати

Пельмені – улюблена страва багатьох українців. А господинь, які поєднують роботу із домашніми клопотами, цей напівфабрикат ще й нерідко виручає, коли треба швидко приготувати вечерю. Але неякісний продукт може зіпсувати вечірні посиденьки у колі сім'ї, тоді як якісні пельмені потішать смакові рецептори навіть затятим гурманам.

Як відрізнити якісні пельмені від неякісного продукту, розповіла експерт Катерина Головкова.

Заморожені пельмені у торговій мережі представлені в широкому асортименті. Але далеко не весь той продукт, що продається в магазинах, зроблений якісно. Мабуть немає покупця, який хоча б раз у житті не був змушений викинути придбаний товар через його огидний смак. У гіршому ж випадку неякісним напівфабрикатом можна ще й отруїтися. Але не всі знають, що відрізнити якісні пельмені від неякісних можна навіть візуально, а також за їхнім складом, який вказаний на упаковці.

Отже, на що має зважати покупець, обираючи в магазині пельмені?

Перш за все, треба оцінити продукт візуально. Зазвичай пельмені продають у прозорій упаковці, яка дозволяє добре розледіти товар всередині. Якісні свіжі пельмені мають бути світлими, без тріщин на тісті. Тріщини можуть вказувати на те, що продукт не один раз розморожували і заморожували. Крім того, усі пельмені в упаковці мають бути окремо один від одного. Якщо вони злиплись, то їх також очевидно розморожували.

Зверніть увагу також на термін придатності продукту.

На етикетці слід уважно прочитати склад виробу і процентний вміст кожного інгредієнту. "Пельменна класика" – це два види м'яса (свинина та яловичина), а також борошно, яйця, сіль, спеції, олія та вода. Більш нічого в якісних пельменях не має бути. Якщо до їхнього складу входить рослинний білок, то це означає, що в пельмені поклали менше м'яса, замінивши його соєю.

Ще одна пропорція, якої має бути дотримано в якісних пельменях: співвідношення тіста і м'яса.  Воно має бути або однаковим, або трохи більшим на користь м'яса. Якщо ж у виробі більше тіста, то це вже не пельмені, а тісто із невеликими включеннями м'яса.

Нагадаємо, досвідчені кулінари розповіли, що слід додати у воду, в якій варяться пельмені, щоби тісто було м'яким і водночас не "розгерметизувалось".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ