Today.ua

Скільки коштує купити квартиру на західній Україні: ціни на первинне та вторинне житло

Ринок нерухомості в Україні поступово оживає. Йдеться про регіони, де не відбуваються воєнні дії. За останні два місяці різко зріс попит на житло у західних областях України через наплив переселенців зі сходу та півночі країни. Ріелтори поділилися інформацією, скільки зараз коштують квартири у новобудовах та на вторинному ринку у Львові, Ужгороді та Тернополі.

У Львові ціни на житло на околиці міста традиційно дешевші, ніж у центрі. За однокімнатну квартиру у новому 10-поверховому будинку у Винниках доведеться віддати 23 тис. доларів, або 681 тис. грн. На Личаківській продають однокімнатні квартири від 34 тис. доларів, а двокімнатні – від 48 тис. доларів, або від 1,44 млн. грн. У Залізничному районі на Левандівці двокімнатну квартиру можна придбати від 47,8 тис. доларів або від 1,4 млн грн. Здача будинку запланована на весну 2023 року. Якщо розглядати вторинний ринок, то у Львові це історична забудова. Будинки досить старі, але є квартири із гарним ремонтом. У центрі Львова, у будинку, збудованому до 1917 року, продають 3-кімнатну квартиру з ремонтом за 550 тис. доларів, або 16,2 млн. грн. Крім спальні, тут є гостьова та кабінет, кухня, два санвузли, вся побутова техніка також йде в комплекті.

Квартири в Ужгороді коштують майже вдвічі дешевші, ніж у Львові. Так, на Радванці можна знайти однокімнатні квартири у старих будинках від 11 тис. доларів. Квартира у центрі коштуватиме від 20 тис. доларів (591 тис. грн). Житло у новобудовах у районі Червениці стартує від 33 тис. доларів (980 тис. грн.) за 39 кв. м. Здача будинку запланована на квітень цього року.

Також у центрі Ужгорода є елітні пентхауси на 4-5 кімнат, з терасою та гаражем, які продаються за 400-500 тис. доларів. Особняки у мікрорайоні Шахта коштують від 290 тис. доларів (8,5 млн. грн.). Вартість квадратних метрів у Тернополі починається від 10 000 доларів за 1 квартиру площею 30 кв м із незавершеним ремонтом. У той же час нерухомість у новобудові на Східному масиві коштуватиме 25 000 доларів за 39 кв. м.

У районі Загребілля вартість квартир у нових будинках дещо вища – за 2 кімнати доведеться заплатити 66 тис. доларів (1,9 млн грн). На вторинному ринку, де квартири розташовані в історичному центрі, порядок цін такий: за квартиру з меблями площею 185 кв. м потрібно віддати 250 тис. доларів (7,3 млн. грн.). Житло розташоване в історичному центрі на вулиці Валовій. На вулиці Франка у Тернополі можна придбати 4-кімнатну квартиру за 180 тис. доларів (5,3 млн. грн).

Раніше повідомлялося, у яких регіонах України відновлюються будівництво під час війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ