Today.ua

Шмигаль розповів українцям, як накопичувати на пенсію і підвищити свій дохід вдвічі

Накопичувальна пенсійна система допоможе збільшити доходи українців на пенсії в два рази. Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Накопичувальні кошти, на думку прем'єра, є довгими інвестиціями, які пенсійні фонди можуть вкладати у внутрішню економіку. Шмигаль зазначив, що якби другий рівень пенсійної системи ввели 15 років тому, зараз Україна мали б накопичених 40-50 млрд доларів. Тому якщо почати накопичувати сьогодні, то у майбутніх пенсіонерів з'являться шанси на більш-менш гідну пенсію.

В Україні вже планується введення соціальних пакетів з накопичувальними пенсіями з 2023 року. Перші на черзі - соціальні працівники, медики, вчителі та військові. Нововведення по накопичувальних пенсій не будуть стосуватися нинішніх категорій пенсіонерів. Отримувати "нові" пенсії зможуть громадяни, яким зараз 40-45 років. У міністерстві Мінсоцполітики сподіваються, що Верховна Рада проголосує за законопроект про накопичувальну пенсію хоча б в першому читанні вже в цьому році, щоб не пізніше 2024 роки українці почнуть платити перші внески на накопичувальні пенсійні рахунки.

Також планується ввести пакети накопичувальних пенсій для персоналу об'єктів, які потрапляють під програму великої приватизації. Зокрема, включати накопичувальну пенсію в соцпакет, який пропонуватиметься громадянам при прийомі на роботу.

Раніше в Мінсоцполітики придумали спосіб, як заохотити українців відкладати собі на старість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ