Today.ua

“Життя не буде“: експерт передрік мільйонному місту крах опалювального сезону

Опалювальний сезон у Харкові, ймовірно, буде зірваний. Не тому, що до нього не підготуються комунальники, а через те, що його не дадуть розпочати російські військові. Це вже показали події двох останніх днів, коли кілька прицільних ракетних ударів залишили місто без електрики.

Обстріл критичної інфраструктури міста не дасть харків'янам пережити холодну пору року, та й взагалі розпочати опалювальний сезон. Про це розповів у своєму Facebook експерт із питань ЖКГ Олег Попенко.

"У Харкові через відключення світла, крім метро, зупинено трамваї і тролейбуси, не працюють супермаркети, автозаправки, банкомати і термінали. Не працює водоканал. За офіційними даними, вийшла з ладу резервна лінія, яка живила населені пункти", - поділився експерт.

По суті, відбувається те, про що сам Попенко та інші експерти не раз попереджали українську владу: російські війська не дадуть Харкову спокійно пережити цю зиму. Їхня мета – вивести з ладу комунальну інфраструктуру міста і зробити життя в ньому у зимовий час неможливим.

"Перше. Зараз перебито резервну лінію електропостачання. Далі все - блекаут. Я не сумніваюся у професіоналізмі наших служб, але якщо будуть бити постійно, далі все. І друге. Що робити. Як ви бачите, якщо немає електрики і немає води, системи життєдіяльності зупинено", - пише Попенко.

Без тепла, електрики ы води взимку у міській квартирі понад дві години не протриматися. Та й який сенс у такому житлі, де ні поїсти приготувати, ні чайник зігріти, ні, навіть, скористатися туалетом неможливо.

"Думайте! Готуйтеся" – насамкінець закликав Попенко харків'ян.

Втім, як і до чого можна підготуватися за умов міської квартири, відрізаної від усіх комунальних благ – запитання без відповіді.

Нагадаємо, експерти також закликають уже зараз почати економити газ, щоби його вистачило на зиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ