Today.ua

Зеленський підписав “ресурсний“ закон: податки зростуть на 50 мільярдів

Президент Володимир Зеленський підписав "ресурсний" законопроект №5600. Він передбачає запровадження та підвищення податкових зборів за багатьма статтями. Влада сподівається, що нові податки допоможуть принести до бюджетів усіх рівнів додатково 50 мільярдів гривень.

Закон "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень" набуде чинності вже з 1 січня. Відтак багатьом підприємцям доведеться розраховувати на те, що з нового року їм потрібно буде сплатити до скарбниці більше податків.

За словами голови парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева, законопроект №5600 виявився найважчим у році, що минає. Після першого читання до нього було подано понад 11 тисяч поправок та пропозицій. Верховній Раді довелося застосувати процедуру, за якої від кожної депутатської фракції можна було подати не більше ніж 5 правок у цей законопроект. Зрештою, 30 листопада депутати проголосували законопроект у другому читанні. А вчора, 18 грудня, його підписав президент.

Згідно з підписаним законом, з 1 січня 2022 року набудуть чинності такі зміни:

Нагадаємо, при цьому так званий "податок на город" не потрібно буде платити власникам дачних та присадибних ділянок, а також власникам ділянок площею менше 0,5 га, які розташовані за межами населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ