Today.ua

Захист персональних даних: українцям розповіли, як уберегти свої акаунти від атак російських хакерів

Російські хакери дедалі частіше стали атакувати не лише сайти державних структур, а й особисті облікові записи звичайних українців. Їхня мета – викрадення персональних даних, викрадення грошей з рахунків українців, а також контроль над інформаційним ресурсом. Тому захист персональних даних – на сьогоднішні один із найголовніших методів цифрової гігієни.

Про зловмисні методи російських хакерів і про те, як їм протистояти, розповіли у Держспецзв'язку.

Зломщики облікових записів не стоять на місці. Вони оперативно реагують на події, що відбуваються в Україні. У хід ідуть найбрудніші методи. Наприклад, користуючись патріотичним поривом українців або їхньою готовністю допомогти співгромадянам, вони можуть організувати фейковий збір грошей "на допомогу армії" або "для допомоги біженцям, які опинилися у важких матеріальних умовах".

Російські хакери роблять фішингові розсилки, щоб заволодіти персональними даними українців. Отримавши доступ до персональних даних, можна заволодіти обліковим записом і розсилати з нього фейки від імені власника. Таким чином, розсилається ворожа пропаганда та заклики скласти зброю.

Як уберегти свій акаунт від шахраїв

Нагадаємо, хакери, що належать до міжнародної групи Anonymous, злили в мережу дані 120 тисяч російських військових.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ