Today.ua

Зарплати в конвертах: Гео Лерос розповів, скільки “слуги народу“ отримують неофіційно

Колишній "слуга народу", а нині позафракційний депутат, Гео Лерос розповів, скільки платять його колишнім колегам по фракції за "правильні" голосування. Бунтівний нардеп каже, що від початку парламентської каденції ставки зросли втричі.

Про це Гео Лерос розповів в ефірі телеканалу "Прямий". Він стверджує, що всі депутати із монобільшості знаходяться "на утриманні" у ділків великого бізнесу, які зацікавлені в просуванні або, навпаки, блокуванні тих чи інших законопроектів. Тому за "правильні" голосування всі "слуги" отримують матеріальну винагороду від зацікавлених людей.

Лерос назвав і суми цих зарплат у конвертах. Зокрема, рядовий депутат отримує 15 тисяч доларів, глава комітету - 25 тисяч, а заступнику фракції щомісяця доплачують 50 тисяч доларів. З бунтарями у фракції вирішують питання радикально. Якщо хтось дозволив собі проголосувати не так, як вирішила фракція, то його позбавляють місячної зарплати. Тому мало хто наважується піти проти волі більшості. І майже ніхто зі "слуг" не критикує дії Офісу президента та уряду.

Нагадаємо, Гео Лерос також якось ділився одкровеннями, що знає про натягнуті стосунки між Зеленським і спікером парламенту Разумковим. Нібито Володимир Зеленський боїться, що наступним президентом України може стати Дмитро Разумков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ