Today.ua

Зарплата до 30 тисяч: в Україні терміново шукають працівників деяких спеціальностей

На вітчизняному ринку праці відзначають підвищений попит на деяких фахівців. Особливо зараз потрібні продавці, автослюсарі та баристи. Причому на деяких вакансіях обіцяють цілком пристойну зарплатню – до 30 тисяч гривень.

Про свіжі тенденції на ринку праці в Україні розповіла одному з українських видань керівник відділу роботи з партнерами Jooble Олена Кірільєвніна.

Ці спеціальності були потрібні на вітчизняному ринку праці і раніше, каже Олена Кірільєвніна. Проте останнім часом запитів на них побільшало. При цьому перша десятка найбільш популярних спеціальностей виглядає майже незмінною. Вони можуть лише змінювати позиції, проте запити роботодавців залишаються незмінними.

Що втішно: роботодавці змушені піднімати зарплати, інакше охочих попрацювати може і не знайтись. Адже поряд – Європа, яка пропонує за ту саму роботу набагато привабливішу зарплату. Втім, і в Україні за ту саму працю платять неоднаково. Так, у столиці пропозиції по зарплаті виглядають набагато привабливішими, ніж у регіонах та невеликих містах.

"Зберігається тенденція, що рівень зарплат у столиці та містах-мільйонниках все ще суттєво відрізняється від регіонів, що стимулює вимушену міграцію людей у великі міста", - зазначила Олена Кирильєвніна.

На сьогодні десятка вакансій, що найчастіше зустрічаються, виглядає так:

Звичайно, ці зарплати, мабуть, більше відповідають столиці, ніж провінційним містам. На периферії поки що платять набагато менше.

Середня зарплата, яку пропонують в Україні на кадрових порталах, нині дорівнює 16,4 тисяч гривень. При цьому в Києві середня ціна вакансії дещо вища – 17,5 тисяч гривень. А от, наприклад, у Запоріжжі працівникам у середньому пропонують лише 12 тисяч.

Нагадаємо, названо регіони України з найвищою і з найнижчою зарплатою. Найвища зарплата у Києві, а найнижча – у Чернівецькій області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ