Ідеальна страва для зимового домашнього застілля – пиріг з куркою заливний. Він підійде як для недільного сімейного сніданку, так і для обіду або вечері. Крім того, такий пиріг можна розрізати на порційні шматочки і брати з собою на роботу. Його переваги – простота у приготуванні. До того ж він дуже смачний, як у теплому, так і в холодному вигляді. Втім, якщо за столом зібралася сім'я, то, найімовірніше, до холодного стану він "не доживе".
Цим рецептом, який ще називається "Куриний ледар", поділилася відома кулінарка Ольга Матвій.
Отже, інгредієнти:
- Куряче філе 1 шт
- Молоко 150 мл
- Борошно 100 гр
- Яйця 2 шт
- Розпушувач 0,5 чайної ложки
- Сіль та перець за смаком
- Будь-яка приправа до смаку
- Сир 80 гр
Приготування заливного пирога з куркою
Величезна перевага цієї страви – в тому, що не потрібно морочитися з вимішуванням і розкачуванням тіста, яке займає багато часу. Оскільки пиріг заливний, всі його інгредієнти просто змішуються в глибокій посудині, і тісто готове. Отже, почнемо.
Було б ідеально відварити куряче філе для пирога наперед. Але якщо ви цього не зробили – нічого страшного. Ставимо філе варитися. Це не займе багато часу. Не забудьте при варінні посолити воду до смаку, а також додайте туди лавровий лист і духмяний перець. Так м'ясо буде смачнішим.
Тим часом приступаємо до приготування тіста. Розбиваємо в глибоку посудину два яйця, збовтуємо їх віночком. Потім додаємо розпушувач, вливаємо молоко і знову акуратно збиваємо.
Залишається додати до цієї яєчно-молочної суміші борошно і, звичайно, посолити тісто та додати в нього трохи меленого перцю. Якщо ви любите ще якісь прянощі, то можна їх також додати до тіста. Головне – не переборщити із цим. Після того, як усі інгредієнти в тісто покладені, потрібно знову добре збити цю суміш.
Зрештою має вийти рідке тісто – як сметана. Заливаємо його у форму для випікання. Краще попередньо вистелити її пергаментом і злегка змастити.
Потім відварене куряче філе ріжемо кубиками і викладаємо зверху на тісто. Вони почнуть "тонути" у тісті – це нормально.
Тремо на великій тертці сир, посипаємо ним зверху пиріг і відправляємо його в духовку.
Час випічки – приблизно 25 хвилин. Заливному тісту для випічки багато часу не потрібно, а курка у вас готова.
Виймаємо пиріг із духовки та чекаємо, коли він трохи охолоне. Звісно, він пахне запаморочливо, і хочеться "проковтнути" його ще гарячим. Але тримайте себе в руках – гаряче тісто їсти не можна. А заразом і "прокачаєте" свою силу волі, поки він буде остигати.
Нагадаємо, можна ще скуштувати заливний пиріг з капустою. Він також не залишить вас байдужими.