Заливний пиріг з куркою: швидко, ситно і дуже смачно

Автор: Марченко Любов

Ідеальна страва для зимового домашнього застілля – пиріг з куркою заливний. Він підійде як для недільного сімейного сніданку, так і для обіду або вечері. Крім того, такий пиріг можна розрізати на порційні шматочки і брати з собою на роботу. Його переваги – простота у приготуванні. До того ж він дуже смачний, як у теплому, так і в холодному вигляді. Втім, якщо за столом зібралася сім'я, то, найімовірніше, до холодного стану він "не доживе".

Заливний пиріг з куркою: швидко, ситно і дуже смачно - today.ua

Цим рецептом, який ще називається "Куриний ледар", поділилася відома кулінарка Ольга Матвій.

Отже, інгредієнти:

  • Куряче філе 1 шт
  • Молоко 150 мл
  • Борошно 100 гр
  • Яйця 2 шт
  • Розпушувач 0,5 чайної ложки
  • Сіль та перець за смаком
  • Будь-яка приправа до смаку
  • Сир 80 гр

Приготування заливного пирога з куркою

Величезна перевага цієї страви – в тому, що не потрібно морочитися з вимішуванням і розкачуванням тіста, яке займає багато часу. Оскільки пиріг заливний, всі його інгредієнти просто змішуються в глибокій посудині, і тісто готове. Отже, почнемо.

Було б ідеально відварити куряче філе для пирога наперед. Але якщо ви цього не зробили – нічого страшного. Ставимо філе варитися. Це не займе багато часу. Не забудьте при варінні посолити воду до смаку, а також додайте туди лавровий лист і духмяний перець. Так м'ясо буде смачнішим.

Популярні зараз

У 2025 році 88% українських компаній планують збільшити зарплати працівникам

В українських вузах не скасовуватимуть бюджетну форму навчання

Hyundai представив новий електричний кросовер IONIQ 9

Депутати ухвалили законопроєкт про безпеку в школах

Тим часом приступаємо до приготування тіста. Розбиваємо в глибоку посудину два яйця, збовтуємо їх віночком. Потім додаємо розпушувач, вливаємо молоко і знову акуратно збиваємо.

Залишається додати до цієї яєчно-молочної суміші борошно і, звичайно, посолити тісто та додати в нього трохи меленого перцю. Якщо ви любите ще якісь прянощі, то можна їх також додати до тіста. Головне – не переборщити із цим. Після того, як усі інгредієнти в тісто покладені, потрібно знову добре збити цю суміш.

Зрештою має вийти рідке тісто – як сметана. Заливаємо його у форму для випікання. Краще попередньо вистелити її пергаментом і злегка змастити.

Заливний пиріг з куркою: швидко, ситно і дуже смачно

Потім відварене куряче філе ріжемо кубиками і викладаємо зверху на тісто. Вони почнуть "тонути" у тісті – це нормально.

Тремо на великій тертці сир, посипаємо ним зверху пиріг і відправляємо його в духовку.

Час випічки – приблизно 25 хвилин. Заливному тісту для випічки багато часу не потрібно, а курка у вас готова.

Підпишіться на Today.ua, щоб бути в курсі останніх новин:

Виймаємо пиріг із духовки та чекаємо, коли він трохи охолоне. Звісно, він пахне запаморочливо, і хочеться "проковтнути" його ще гарячим. Але тримайте себе в руках – гаряче тісто їсти не можна. А заразом і "прокачаєте" свою силу волі, поки він буде остигати.

Нагадаємо, можна ще скуштувати заливний пиріг з капустою. Він також не залишить вас байдужими.

Головне