Юшка із оселедця з грибами – поєднання слів, незвичне для вуха українців. Оселедець ми звикли поглинати без термообробки, а тому до будь-яких гарячих страв на основі оселедця ставимося з обережністю. Проте, одного разу скуштувавши таку страву, ви обов'язково захочете її приготувати ще не раз.
Рецептом такої страви поділилася фудблогерка Юлія Симончук, пишуть fakty.ua.
Навіть у наш непростий час хлібосольні українці звикли заготовляти до свят більше продуктів. При цьому не всі встигають не те, що з'їсти, а навіть приготувати з того, що було накуплено. Тому майже в кожному холодильнику після новорічно-різдвяних свят можна знайти на полицях продукти, що "припадають пилом", які "не встигли" на святковий стіл. Зате тепер, після свят, коли гаманці неабияк збідніли, а ШКТ втомився від майонезів і копченостей, вони будуть дуже в тему. Причому з них можна приготувати не лише складні соуси та "Оселедця під шубою", а й смачні легкі страви до обіднього столу. Наприклад, юшка з оселедця з грибами припаде до смаку всім.
Складові:
- гриби сушені - 100-150 г (можна взяти і свіжі печериці, але тоді їх знадобиться вдвічі більше - 300 г);
- оселедець солоний (можна також консервовану сардину, але з оселедцем виходить смачніше) - 300-400 г;
- цибуля - 1 шт.;
- морква - 1 шт.;
- сіль, перець, спеції, зелень - за смаком;
- рослинна олія - для засмаження.
Рецепт приготування
- Сушені гриби потрібно попередньо промити і замочити. Краще це зробити на ніч, щоб вони встигли добре набрякнути. Звичайно, свіжі гриби попередньо замочувати не потрібно. Досить промити їх водою і порізати на великі шматочки.
- Закидаємо підготовлені гриби в каструлю з водою і ставимо варитися. Сушені гриби слід варити приблизно годину. Свіжі, природно, достатньо буде проварити 20 хвилин.
- Тим часом, натираємо на великій тертці моркву, дрібно ріжемо цибулю і підсмажуємо їх на сковорідці до легкої золотистості.
- До грибів, які вже встигли проваритись, кидаємо нарізаний оселедець і проварюємо вже з оселедцем на маленькому вогні 7-10 хвилин. Більше варити з оселедцем не потрібно, щоби він не розпався. І різати його на дрібні шматочки також не слід із тієї ж причини.
- Додаємо в каструлю готову засмажку, а також відразу закидаємо туди спеції та зелень. Пробуємо на смак і досолюємо скільки потрібно. Доводимо юшку до кипіння і відразу вимикаємо вогонь.
Така юшка з оселедцем і грибами дуже гарна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Популярні зараз
Російська армія до 9 травня спробує захопити ще одне українське місто
Латвія передасть ЗСУ новітні зенітні комплекси MANTIS
Україна не буде використовувати F-16 одразу після їх прибуття, - спікер ПС
Війна в Україні: у відомстві Буданова визнали, що Україна не зможе виграти у РФ на полі бою
А тим, хто скучив за українським борщем, нагадаємо, як приготувати цю страву, щоб вона вийшла ідеальною на смак і колір.