Today.ua

Виїзд військовозобов'язаних за кордон: хто та за яких умов може залишати Україну із жовтня

У жовтні Кабмін вкотре розширив перелік осіб, яким дозволено перетинати кордон під час воєнного стану. Таким чином, з 13 жовтня виїжджати з України можуть військовозобов'язані чоловіки, що належать до авіаційної галузі. Нещодавно виїзд дозволили також чоловікам-вихователям, залізничникам, спортсменам та тренерам.

Починаючи з 13 жовтня, з України можуть виїхати військовозобов'язані чоловіки, які:

Щоб перетнути кордон, при собі потрібно мати документ, що засвідчує особу, а також документ, що підтверджує мету виїзду (виконання службових обов'язків аб тренажерна підготовка) за кордоном.

Громадяни України з переліку авіаційного персоналу, які працюють у суб'єкта авіаційної діяльності (резидента) повинні мати при собі:

Громадяни України з числа авіаційного персоналу, що працює або має намір працевлаштуватися у суб'єкта авіаційної діяльності (нерезидента) повинні надати:

Державні інспектори з авіаційного нагляду або особи, уповноважені на проведення перевірок мають надати працівникам Держприкордонслужби наказ Державіаслужби про відрядження за кордон, тоді як працівники Державного авіаційного підприємства "Україна" - наказ підприємства про відрядження працівника за кордон.

Термін перебування за кордоном обмежується такими обставинами:


Раніше повідомлялося, на скільки можуть залишати Україну зняті з військового обліку і тимчасово непридатні до служби громадяни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ