Today.ua

Виїзд чоловіків за кордон: у Раді розповіли про список громадян

У Верховній Раді не мають наміру розширювати список, що регламентує виїзд чоловіків за кордон. Законопроект, яким пропонують збільшити кількість претендентів на виїзд, найімовірніше, не буде ухвалено.

Таку думку висловив нардеп-"слуга", член парламентського комітету з національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

"Наразі будь-які законодавчі зміни щодо розширення категорій осіб, які мають право на виїзд за межі держави в умовах військового стану, навряд чи доцільні", - вважає нардеп.

Йдеться про законопроект, який кілька днів тому був зареєстрований у Раді іншим депутатом-"слугою", Георгієм Мазурашу. Цим законопроектом значно розширюється перелік на виїзд чоловіків за кордон. Зокрема, пропонується вже наявний список розширити ще й такими громадянами:

Крім того, цей ряд пропонують також доповнити батьками, які мають двох дітей віком до 14 років, а також одну дитину та вагітну дружину або батьками однієї дитини, вік якої менше 3 років.

Проте депутат Федір Веніславський вважає, що цей законопроект має мало шансів на те, щоби бути прийнятим.

"Я до такої ініціативи ставлюсь зараз негативно. Я думаю, що ймовірність її проходження не дуже висока", - наголосив Веніславський.

Нагадаємо, при цьому для виїзду чоловіків за межі області не потрібно буде брати дозвіл у військкоматі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ