Today.ua

Всупереч прогнозам ціни на молочні продукти знову поповзли вгору

Незважаючи на те, що експерти прогнозували у квітні зниження цін на молочні продукти, наразі цього не відбувається. Ціни на молоко та молочну продукцію безперервно повзуть вгору.

Про те, як за останній місяць змінилася вартість "молочки", повідомляє hvylya, посилаючись на дані з порталу minfin.

В Україні безперервно дорожчають майже всі продукти. Причому перед великодніми святами вони зробили черговий ривок. Зокрема, "молочка" зросла в ціні одразу на 10%. Щоправда, у масштабах місяця зростання виявилося не таким разючим, оскільки ціни не зростали безупинно, а коливалися вгору-вниз. Однак поки що стійкої тенденції до зниження цін на молочні продукти немає.

Молоко

Молоко демонструє у місячному вимірі протилежні тенденції. Так, ціни на знежирене молоко у квітні стали вищими порівняно з березнем. Вартість пакету на 900 мл виросла з 38,03 до 38,11 грн. А от молоко жирністю 2,6% подешевшало за цей період майже на гривню: з 39,04 до 38,17.

Сир

Сир росте в ціні. Зокрема, 300-грамова пачка сиру подорожчала з 65,56 до 66,69 грн. Ціни на сир особливо злетіли перед великодніми святами, оскільки багато хто використовує цей продукт у святковій випічці.

Сметана

Сметана, як і молоко, змінилася в ціні залежно від жирності. Більш жирна, 20%-та, сметана стала дешевшою. Упаковка такого продукту вагою 340 г знизилася в ціні з 44,45 грн до 40,72 грн. А ось сметана жирністю 15% стала трохи дорожчою. За 350 грамів такого продукту у квітні потрібно віддати 39,70 грн замість травневих 39,12.

Нагадаємо, супермаркети оновили ціни на цибулю, картоплю, яйця та капусту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ